Hur Hittar Man Motivationen?

Det vanligaste problemet är att hitta motivation till träning & hälsa. Hur gör man? Jag tänkte dela med mig utav mina bästa knep för att hitta motivationen!

By Mimmi Kapell

Första knepet är att sätta upp små mål, inte för stora. Sätt upp en mål som är rimligt och inte sätter för stor press på dig själv! Ett bra mål kan vara kortsiktigt, t.ex. Nästa vecka ska jag träna 2 ggr och inte äta något socker minst 3 dagar.. Det är ett litet & kortsiktigt mål som du enkelt borde klara av, och när du väl klarar av det kommer du känna dig nöjd och motiverad att sätta upp nya små mål. När du väl är igång kommer motivationen att komma och du kan sätta upp större och mer långsiktiga mål utan att bli stressad och tappa motivationen direkt.

Mitt andra knep är att du aldrig ska utesluta saker som du tycker är kul..

äta gott, gå ut med vänner, ligga hemma på soffan och käka godis? you name it. Gör sånt där också i samband med att du tar tag i träning & kost så kommer du kunna hålla det i längden! Stirra dig inte blind på att du måste välja mellan att BARA träna & äta hälsosamt eller inte göra det alls? Allting är ju bättre än inget, och jag tror att du kommer kunna hitta motivation och kontinuerligt i ditt hälsosamma liv om du inte går för hårt in.

Tvinga aldrig dig själv att göra saker, kroppen kommer bli stressad och automatiskt stänga av många funktioner som behövs för en fungerande kropp och knopp! Se det som en livsstil och inte något du bara ska göra under en kort tid, och för att hitta detta krävs det att du inte utesluter allt annat som du uppskattar i livet.

Mitt tredje knep är att du aldrig ska jämföra dig med andra..

Ingen är som du och du ska aldrig jämföra dig med tjejen du sett på instagram, personen bredvid dig på gymmet, din kompis eller någon annan. Detta kan sätta stopp för att hitta motivationen, då du ständigt jämför dig med någon annan person och hur den ser ut. Strunta i det, lägg all fokus och energi på hur du ser ut och vad dina mål är.. sedan stänger du ute allt annat och motiveras utav dig själv och dina resultat! Att inspireras utav en annan person är en helt annan grej, ta inspiration och hjälp utav någon annan för att själv hitta mer motivation är super smart! Den dagen du slutar jämför dig själv med andra och accepterar den kropp du blivit tilldelad kommer det inte vara lika svårt att hitta motivationen.

Mitt fjärde knep är att du deltar i olika grupper / sporter samt vågar tar hjälp utav kunniga personer inom området..

Mitt sista knep är att du styr upp dig själv lite, köp lite nya träningskläder & träningsprylar. Sätt på dig en snygg tränings outfit, snygga till dig, drick en god energidryck och sätt på bra musik i lurarna! Vem blir inte motiverad då?


LYCKA TILL <3
Mimmi Kapell

Please Share If You Enjoyed This

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *